Actueel

reageer als eerstdo 17 aug 2017

DaVinci-student als verslaggever naar jongerenhoofdstad

DORDRECHT – Dit jaar draagt Varna in Bulgarije de titel Jongerenhoofdstad van Europa. Daarvoor organiseert de stad allerlei (culturele) activiteiten. Omdat Varna de Bulgaarse zusterstad is van Dordrecht, selecteerde stichting Stedenband Dordrecht-Varna een jongere om Dordrecht te ‘vertegenwoordigen’: Ibrahim Sanan, student aan het ROC DaVinci College. Hij gaat deze maand een week lang naar Varna en zal ontdekken waarom deze Bulgaarse stad de jongerenhoofdstad is van Europa. Hij deelt zijn ervaringen op social media. Ook de gemeente Dordrecht, het DaVinci College en de stichting stedenband Dordrecht-Varna zal berichten delen van Sanan.

Ibrahim Sanan is 24 jaar en volgt de opleiding Mechatronica. In september gaat hij naar het vierde jaar van zijn opleiding Mechatronica aan het ROC DaVinci College in Dordrecht. Hij heeft al een aardig cv. Dit jaar is hij MBO Uitblinker van zijn school, vanwege zijn goede prestaties en de bijzondere stage in Spanje. Buiten school laat hij zien maatschappelijke organisaties goed te kunnen vertegenwoordigen. Als ambassadeur voor TechniekTalent motiveert hij jongeren om een technische opleiding te volgen. Daarnaast promoot hij buitenlandstages namens het Nuffic. Stichting stedenband Dordrecht-Varna koos Sanan uit, niet alleen vanwege zijn interessante cv, maar ook vanwege zijn sociale vaardigheden. Hij gaat van zondag 27 augustus tot en met zondag 3 september naar Varna.

Verslag

Sanan gaat een week lang verslag leggen van de activiteiten in Varna. Hierbij bezoekt hij onder andere het grootste jongerenfestival van Bulgarije, FunCity in Varna. Zijn berichten deelt hij op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Deze berichten gaan over onder andere: interessante plekken,  bijzondere trends in Varna, het festivalprogramma in Varna, over Varna als zusterstad en de voordelen voor (jongeren in) Dordrecht. Daarnaast spreekt hij natuurlijk met jongeren in Varna.

 

 

Geef een reactie