DORDRECHT – Het samenwerkingsverband de Paraplu, waarin vv Dubbeldam, sc Movado en TTV Dordrecht zich verenigd hebben om gezamenlijk een nieuw clubgebouw te realiseren, zijn teleurgesteld in de reactie van wethouder Reynvaan over de bijdrage van de gemeente Dordrecht. Dinsdagavond 6 juni hadden ze een gesprek met de wethouder. Van de gevraagde tachtig procent bijdrage kan de gemeente nauwelijks de helft opbrengen. (Foto: Thymen Stolk)

Voorzitter van voetbalvereniging Dubbeldam, Arie in ’t Veld: “We zijn heel verbaasd over het onvermogen van het college om over de inhoud van de eigen portemonnee te kijken. We weten al twintig jaar niet beter dan dat wij van ons huidige sportterrein moeten omdat hier de toegangsweg naar het Belthure park zou komen. We zijn alleen de afgelopen zes jaar waarin ik voorzitter ben, in ledenaantal gegroeid van 850 naar 1050 leden. Vanwege de verhuizing hebben we niet meer geïnvesteerd in de gebouwen en het terrein. Nu is eind vorig jaar de realisatie het Belthure park afgeblazen en zitten we met een verouderd onderkomen uit 1975 dat ook qua duurzaamheid niet meer aan de huidige eisen voldoet.”

Diversiteit Schenkeldijk
Hij vervolgt: “We hebben ons oorspronkelijke nieuwbouwplan laten varen en zijn samen met korfbalvereniging Movado en tafeltennisvereniging Dordrecht om tafel gaan zitten. Beide andere verenigingen moeten vanwege veranderde bestemmingsplannen op hun locatie verdwijnen. We dachten: als wij een goed gezamenlijk plan presenteren is dat winst voor Sportpark Schenkeldijk. De diversiteit van het aanbod hier wordt vergroot. Daarnaast liggen door het vertrek van de korfbalverenigingen Regenboog, ODO en Snel en voetbalvereniging DMC de middelste sportvelden op de Schenkeldijk ongebruikt. Wij denken dat het voor de gemeente en de buurt heel goed is als deze terreinen weer in gebruik genomen worden. We wilden een kleine sportzaal voor de tafeltennisvereniging realiseren waarin de jongste leden van de voetbal- en korfbal in de winter zouden kunnen trainen. Daarnaast hebben we behoefte aan enkele kunstgrasvelden.”

Niet investeren
Volgens In ’t Veld betekent afwijzing van het plan van de Paraplu, dat de sportclubs weer ieder voor zich een plan moeten gaan maken voor verbetering dan wel verhuizing. We hebben al een half miljoen lager begroot door alleen het hoogstnoodzakelijke te realiseren. Terwijl de Paraplu juist ruimte bood voor meer sportclubs die zouden kunnen aanhaken. Zo is het bijvoorbeeld bij meer sportverenigingen aan de Schenkeldijk een doorn in het oog dat de kosten van verlichting van de velden torenhoog zijn. De gemeente zou moeten investeren in ledverlichting, dat is veel duurzamer. “Maar blijkbaar denkt de gemeente: de kosten worden toch betaald door de sportverenigingen, dus waarom zouden we,” aldus In ’t Veld.

Bij voetbalvereniging Dubbeldam zal als eerste de warmwatervoorziening en cv-installatie vervangen moeten gaan worden. Hij besluit: “Daarna zien we wel weer verder. Voorlopig blijft het puzzelen om iedereen voldoende trainingstijd te geven.”