DORDRECHT – Arian van Wingerden (43) en Reinier Verveer (41) zaten niet meer op hun plek bij grossiersbedrijf ADL Automaterialen in Dordrecht. Toen ADL werd overgenomen door een bedrijf met een hele andere visie dan die zij voor ogen hadden, werd het echt tijd om op eigen benen te gaan staan. In een groot pand aan de Daltonstraat 7 in Dordrecht werd in de zomer van 2015 de onafhankelijke automaterialengrossier XtraParts geboren.

Beide heren hadden, met een ervaring van meer dan 20 jaar, hun sporen reeds verdiend in automaterialenland. Hoewel nog niet helemaal klaar met inrichten gingen ze begin september 2015 open, omdat de klanten letterlijk voor de deur stonden te trappelen. Het werd dan ook een vliegende start. Met twee man binnen, één buiten en twee dames die de bezorging voor hun rekening namen, gingen ze de uitdaging aan.

Door de samenwerking met importeur Auto Distribution Benelux kwam er een voorraad onderdelen in het magazijn te liggen waar XtraParts de garagisten prima mee kan bedienen. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van het AD distributiecentrum in Zwijndrecht en hebben ze diverse dag- en nachtleveringen van onderdelen, maar ook gereedschappen en accessoires.

Vaste routes worden er niet gereden. Leveren zodra de klant het vraagt, is één van de sterke punten. Daarnaast is ook het persoonlijk contact met de klant heel belangrijk. Dit is de visie die Reinier en Arian voor ogen hadden toen ze aan dit avontuur begonnen.

Naast het goed gevuld onderdelenmagazijn beschikt XtraParts over een ruime winkel met een groot assortiment motoroliën, gereedschappen, verbruiksartikelen en accessoires. Op deze manier kunnen ze prima voldoen aan de vraag van de vakhandel, maar ook de particuliere klant wordt niet vergeten. Of het nu gaat om xenonverlichting, raamfolie, automattenset of wieldoppen, XtraParts heeft het op voorraad.

Inmiddels draait het bedrijf bijna een half jaar en op volle toeren. Door de aanhoudende drukte is het team vorig jaar november uitgebreid met een zesde vaste medewerker die de boekhouding en een deel van de bezorging voor zijn rekening neemt. Want ondanks de drukte wil XtraParts het serviceniveau hoog houden.

Meer informatie op de website: www.xtraparts.nu of de Facebookpagina (/XtraParts Automaterialen).