Cultuur

reageer als eerstzo 24 sep 2017

Nostalgische matineevoorstelling Joke Bruijs en The Ramblers

DORDRECHT – In de Grote Zaal van Kunstmin vindt zondagmiddag 8 oktober om 14.00 uur de première plaats van een reeks voorstellingen door het hele land van het fameuze voormalige Vara radio-orkest en zangeres en actrice Joke Bruijs. Het wordt een muzikale show vol herinneringen.

Joke Bruijs, jubilerend wegens haar 50-jarige succesloopbaan als artieste: ”Ik ben ooit als 15-jarig grietje begonnen bij het Vara Dansorkest onder leiding van Charlie Nederpelt. Dat orkest was destijds min of meer de voortzetting van The Ramblers. De vader van Cees, Kees Kranenburg senior, speelde daarin. Ik werd aangesteld als hun vaste zangeres. Ik zat nota bene nog op de middelbare school. Je zult begrijpen dat die dierbare herinnering in zijn volle omvang terugkeert door deze nieuwe theatertour. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee. Het wordt een feest van herkenning. Ik zing met Dick Rienstra, de vaste zanger van The Ramblers, een aantal duetten, maar ik doe ook veel solowerk. Het wordt een combinatie van mooie Nederlandse liedjes en ‘The Great American Songbook’. Mijn idee was het om de concerten te doen op zondagmiddagen. Ik weet dat onze doelgroep dat prettig vindt.”

Kaarten voor deze matineevoorstelling in Schouwburg Kunstmin kosten 23,50 en 27,50 euro, inclusief consumptie. Info en kaarten: www.kunstmin.nl.

Geef een reactie