DORDRECHT – Voor het eerst dit seizoen scoorde EBOH in negentig minuten voetbal meer dan één keer. Maar de twee treffers aan de Schenkeldijk leverden zaterdagmiddag geen driepunter op. EBOH en ZBC’97 deelden de punten: 2-2.

In feite scoorde EBOH zelf vier keer. De Zwijndrechtse gelijkmaker viel in de slotfase door een eigen doelpunt van Zakaria Alla, die ook al de eerste treffer van ZBC per ongeluk voor zijn rekening had genomen. Komend weekend gaat de Dordtse nummer elf in 3D op visite bij GSC/ODS, dat één plaats lager staat geklasseerd. Het elftal van Raymond Sponselee, die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij de fusieclub, verloor dit weekend van DHV: 3-1.
Oranje Wit leed in 1C een 1-0 nederlaag bij Nieuw-Lekkerland, waar de Dordtse trainer Ronald Hulsbosch ook volgend seizoen aan het roer staat. Na tien wedstrijden heeft Oranje Wit, dat vijf minuten voor tijd de enige treffer incasseerde en daarna tegen twee rode kaarten opliep (keeper Nick de Jong en verdediger Eelco de Lange) vijf keer gewonnen en vijf keer verloren.

In de tweede klasse D boekte Wieldrecht een uiterst welkome 1-2 zege bij Spirit en het zette daarmee de trend naar boven door na de overwinning van twee weken geleden tegen Papendrecht. Het team van Hans Harmans heeft nu drie ploegen onder zich. Het op verplaatsing niet bijster succesvolle Amstelwijck kreeg een 2-0 nederlaag aangesmeerd bij Neptunus-Schiebroek. Komende zaterdag is Papendrecht te gast bij het span van Danny Slegers, die aan het einde van deze campagne na zeven jaar vertrekt aan de Laan van Londen.
In de vierde klasse was DFC niet opgewassen tegen hoogvlieger Olympia’60: 3-0. Dubbeldam kende geen enkel probleem met Nordea: 0-5 winst.