DORDRECHT-Bob van den Berg (hoofdfoto)schreef zaterdagmiddag de 78e editie van de wielerronde van Dordrecht bij de amateurs op zijn naam. Van den Berg maakte zich enkele ronden voor de finish van de 60 kilometer lange koers los uit een zes renners tellende kopgroep. De demarage van de renner uit ‘s Gravenzande bleek goed voor de eindzege. Kees Pameijer (2e) en Alnert van Riessen(3e) completeerden het ereschavot.Dordtenaar Mike Kruijthof kwam als zesde over de meet.
In de categorie sportklase ging de eindzege naar Papendrechter Chris Maas. Dordtenaar Arje de Waard eindigde door zijn vierde positie nipt buiten het podium.
De finale van dernykoers voor oud profs werd een prooi voor Erik Dekker(bijfoto).De viervoudig etappewinnaar in de Tour de France bleef Erik Breukink en Richard Groenendaal voor.De winst van Dekker mag knap genoemd worden want de voormalige topwielrenner verscheen ook aan de start van de amateurkoers en had nauwelijks tijd om bij te komen van zijn inspannigen in deze wedstrijd.
erik dekker-derny