DORDRECHT – Het Open Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate werd van het weekend gehouden in Ahoy. Van Budokai Vleesenbeek deed Davy Brand mee aan het toernooi, in de klasse volwassenen -75kilo. Een goede focus, explosieve technieken, een juiste strategie en respect zorgde ervoor dat Davy Brand Goud pakte op het toernooi en de titel Nederlands kampioen Kyokushin karate 2016 op zijn lijstje van prestigieuze overwinningen mag zetten.

Op 22 mei was het de beurt aan de jeugd. De 11-jarige Ruby Goedhart trainde weken op conditie, focus en kracht. De drive en doorzettingsvermogen zijn natuurlijke eigenschappen die zij bezit. Het leverde haar een finaleplaats op. Na een verlenging in de finale pakte Ruby het goud. Hierdoor mag ook zij de titel Nederlands Kampioen Kyokushin karate 2016 toevoegen aan haar lijst overwinningen.
Ook de 14-jarige Demi Draaijer pakte op het toernooi een podiumplaats. In de strijd om de derde en vierde plek pakte zij met haar doorzettingsvermogen het brons. Naast het NK in Ahoy was er in ’s-Gravendeel op 22 mei ook een toernooi; ‘de Kodo cup’. Dit was een toernooi voor de jeugd tot en met 17 jaar. Aan dit toernooi deden dertien jeugdleden mee. Ook hier hebben de vechters van Budokai Vleesenbeek een visitekaartje afgegeven. Er werd vier keer goud, drie keer zilver en vier keer brons gepakt.