DORDRECHT – Onder de noemer Dordtbeach speelt Next Volley Dordrecht al jaren in op de toenemende populariteit van beachvolleybal. De accommodatie naast sporthal De Dijk aan de Schenkeldijk biedt 6 beachvelden, toeschouwersfaciliteiten en een terras met een beachbar. De NeVoBo (Nederlandse Volleybal Bond) waardeerde deze Dordtse beachfaciliteiten onlangs nog met 8 sterren: het hoogst haalbare aantal sterren voor een beachvolleybalaccommodatie.

Door bijdrages van enkele sponsors is de beachaccommodatie van Next Volley Dordrecht de afgelopen periode opgeknapt met onder andere nieuwe beachpalen en 120 m3speciaal beachzand. Dat speciale beachzand is gesponsord door Shell. Tijdens het landelijke beachvolleybaltoernooi op 2e divisieniveau, van afgelopen zaterdag, overhandigde de heer Musters van Shell een cheque aan Wim Heijerman, werknemer bij Shell en vader van twee volleyballende dochters bij Next Volley Dordrecht. Wim Heijerman heeft via zijn werkgever en de sponsorcommissie van Next Volley Dordrecht, in de persoon van Hans Hilkmann, de contacten voor dit initiatief gelegd. Shell was graag bereid om Dordtbeach te sponsoren met de aanschaf van zand, want de relatie Shell (schelp), zand en beachvolleybal is snel gelegd.

Het 2e divisie beachvolleybaltoernooi voltrok zich in zomerse weersomstandigheden. Steven Heijting, de bekende speler uit het eerste team van Next Volley Dordrecht, eindigde in de finale, samen met zijn beachvolleybalpartner Gerard Baan als tweede.