DORDRECHT – De derby tussen FC Dordrecht en Sparta, vrijdagavond aan de Krommedijk, staat in het teken van de voorbereiding op de play-offs. De laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen moest de met spanning tegemoete geziene ontknoping brengen in de Jupiler League, maar het liep anders.

Door het puntverlies van Dordrecht tegen FC Den Bosch en de winst van Willem II tegen Telstar viel de beslissing al op de voorlaatste speeldag. Willem II veroverde de titel met de bijbehorende promotie als beloning, Dordt moet via de toegift een poging ondernemen de eredivisie te bereiken.
Ook Sparta neemt deel aan de play-offs, maar zal weinig vertrouwen koesteren op basis van de afgelopen amanden. De zwalkende formatie van Gert Kruys, die voor even terugkeert aan de Krommedijk, is bezig aan de slechtste reeks uit de lange clubgeschiedennis.

De Rotterdammer stromen in de eerste ronde van de play-offs in. Voor Dordrecht begint de nastoot in de tweede schifting, dankzij de hoge klassering. De slotwedstrijd in de competitie tussen de de twee deelnemers aan de play-offs begint om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Van den Kerkhof.