DORDRECHT – Vier junior-honkballers van de Dordtse honkbal- en softballclub The Hawks gaan met het Senior Leagueteam van rayon Rotterdam naar de Europees/Afrikaanse kampioenschappen Little League, begin juli in Italië: Mika Krutzen, Matsu Molendijk, Justin Roobol en Marnix Ruben.

De ploeg, gecoacht door Louie-Jay Sienders en Greg Trinidad, beiden eveneens lid van The Hawks, won in een zinderende finale tijdens het Nederlands Little League kampioenschap in Hoofddorp met 4-3 van The Hague Royals. Het rayonteam Rotterdam dat voor de finale al zijn poulewedstrijden met grote cijfers had gewonnen, mag nu van 3 tot en met 8 juli Nederland vertegenwoordigen tijdens de E/A kampioenschappen, de laatste horde op weg naar de World Series.

Suicide-squeeze

De ‘Dordtse’ jongens hadden een belangrijk aandeel in het behalen van de Nederlandse titel. Zo was Marnix Ruben in twee van de vier wedstrijden startende werper, werd Matsu Molendijk als relief-pitcher en pinchrunner ingezet en vielen Justin Roobol en Mika Krutzen op met honkslagen op belangrijke momenten. De ploeg oogstte de meeste bewondering met een perfect uitgevoerde ‘suicide-squeeze’ waarbij een loper vanaf het derde honk het winnende punt in de finale scoorde op een stootslag van de slagman. De Dordtse softbalster Gwen Coehorst, die deel uitmaakte van softbalteam South West Thunders, mag ook Nederland gaan vertegenwoordigen. Zij gaat naar Polen voor het E/A kampioenschap softbal.

Op de foto van links naar rechts: Justin Roobol, Marnix Ruben, Matsu Molendijk en Mika Krutzen.