DORDRECHT – Er is zeer veel animo voor de eerste editie van het Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht dat woensdag 27 september wordt gehouden op het Energieplein. “Er hebben zich zestien jongensteams en vier meidenteams ingeschreven en daarmee zitten we helemaal vol”, zegt een positief verraste initiatiefnemer Giuliano Soerdjbalie (foto). “We hebben vanwege de tijd en het grote aantal teams zelfs besloten om de speeltijd van de wedstrijden in te korten. Een luxe-positie.” (Foto: Thymen Stolk)

Aan de eerste editie van het eendaagse voetbaltoernooi op het plein bij het Energiehuis doen leerlingen uit groep 7 en 8 van Dordtse basisscholen mee. Giuliano wil in volgende edities uitbreiden naar de regio.

De eerste wedstrijd start woensdag om 13.30 uur en om ongeveer 17.00 uur is de prijsuitreiking. Publiek is van harte welkom. Er is muziek, een springkussen en een pannakooi. Brandstof is open voor een culinaire (en een sanitaire) stop. Giuliano kreeg van veel kanten enthousiaste hulp bij zijn plan: Dordt Sport helpt mee met de organisatie, Kinepolis stelt prijzen beschikbaart en FC Dordrecht gaat een steentje bijdrage aan een geslaagde eerste editie van dit toernooi.