DEN BOSCH-Eind goed, al goed. Met dit gezegde zette FC Dordrecht vrijdagavond een streep onder het zo moeizaam verlopen seizoen 2016/2017. De laatste wedstrijd in en tegen Den Bosch eindigde weliswaar in een 1-0 nederlaag maar daar mijmerde niemand meer over. Rode lantaarndrager Achilles’29 verloor immers met 1-5 van Jong PSV en kon de Dordtenaren niet meer inhalen. Bovendien kregen de Groesbeekers vrijdagmiddag een drie punten vermindering van de beroepscommissie van de KNVB opgelegd waardoor Achilles’29 formeel reeds was gedegradeerd.
Thuisclub Den Bosch kwam in deel een via een benutte strafschop van topschutter Romero Regales op een 1-0 voorsprong. Nog in de eerste helft werd de wedstrijd door arbiter Mulder enige tijd onderbroken wegens het afsteken van vuurwerk door Bossche fans op de tribune.Bij deze aktie raakte een ballenjongen gewond aan zijn oren.
Door een reanimatie in het stadion van één van de stewards begon de tweede helft met een flinke vertraging. Een tweede helft waarin de Krommedijkclub de eer nog wel wilde redden met de gelijkmaker maar helaas ontbrak het aan finesse bij de laatste pass. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder betekende dat handhaving in de Jupiler League voor FC Dordrecht een feit was. Die handhaving daar draaide het vandaag nu eenmaal om; doelstelling bereikt!Opgelucht en met een gevoel van bevrijding verlieten de selectie en de 270 meegereisde supporters van FC Dordrecht stadion De Vliert.