DORDRECHT-FC Dordrecht is de ongeslagen status in 2018 kwijt. Na vijf duels op rij winnend te hebben afgesloten werd vrijdagavond verloren van FC Volendam. In het Kras Stadion ging de teleurstellend slecht spelende formatie van trainer Gérard de Nooijer hard met 4-1 onderuit.
Nauwelijks was de wedstrijd onderweg of de Volendamse aanhang kon juichen nadat Visser via de onderkant van de Dordtse doellat de 1-0 binnenschoot. Op het halve uur ging het wederom mis voor de Schapenkoppen. Doodeman zette Stroo helemaal vrij die vervolgens de 2-0 binnenschoof. Amper was FC Dordrecht bijgekomen van de schrik of doelpunt nummer drie voor Volendam was een feit. Vlak was de man die namens de Noord Hollanders de felicitaties mocht ontvangen. Vijf minuten voor rust was het gedaan met de Dordtse kopman en liet Visser de Dordtse verdediging verslagen achter met de 4-0.
Een minuut na het begin van het tweede bedrijf lukte het FC Dordrecht zowaar om te scoren en bracht Robert Mutzers de stand terug tot 4-1. Het zou het enige wapenfeit van de Krommedijkploeg blijven die ver beneden de maat optrad in het palingdorp Volendam en de koppositie in de strijd om de derde periodetitel noodgedwongen zag worden overgenomen door FC Emmen. In de algemene rangschikking van de Jupiler league blijft FC Dordrecht als elfde genoteerd.