DORDRECHT – In het amateurvoetbal kan SC Emma in het paasweekend de titel in de vijfde klasse B voor zich opeisen. Een triomf in Rucphen bij RSV betekent zaterdag een groot Dordts feest. Op maandag wint SC Amstelwijck of GSC/ODS de tweede periodetitel in de zaterdagse derde klasse C.

Vijf jaar geleden kroonde Emma zich tot kampioen in Rucphen, onder leiding van hoofdtrainer René Hiddink. Uitgerekend tegen dezelfde opponent op hetzelfde terrein kunnen de Dordtse zondagvoetballers dat kunststukje herhalen. De koploper in 5B moet wel winnen om te kunnen feesten, anders valt de beslissing pas in mei. Concurrent Welberg speelt komend weekend niet. Het team van Houssin Jouhri weet zich gesteund door een flinke aanhang. Een volle partybus met Emma-supporters rijdt zaterdagmiddag naar Rucphen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Het uitgebreide programma op zaterdag biedt verder onder meer de derby tussen Oranje Wit en ASWH. Veel meer dan de sportieve eer staat er niet op het spel aan de Middelweg. Oranje Wit is inmiddels gedegradeerd, ASWH weet zich al verzekerd van de nacompetitievoetbal in de hoofdklasse B, waar Hoek afgelopen weekend de titel voor zich opeiste.

Amstelwijck of GSC/ODS

Maandagmiddag spreekt de derby tussen SC Amstelwijck en ZBC’97 tot de verbeelding. Aan de Laan van Londen heeft één Dordtse zaterdagderdeklasser reden tot juichen. Amstelwijck verovert de tweede periodetitel wanneer het wint, bij ieder ander resultaat belandt de prijs bij het inmiddels uitgespeelde GSC/ODS, dat ongetwijfeld langs de lijn de verrichtingen van de concurrent zal volgen. Voor ZBC staat er maandag ook het nodige op het spel. Omdat Papendrecht vrijwel zeker de algehele titel binnenhaalt, geeft de tweede plaats in de eindrangschikking recht op deelname aan de nacompetitie. In geval van een triomf of gelijkspel heeft ZBC een ticket voor de nastoot zo goed als binnen. Het mag dan zelfs als derde eindigen (achter Papendrecht en GSC/ODS) om het seizoen van een toegift te voorzien. Amstelwijck heeft het nadeel dat het twee dagen eerder al in actie is gekomen, maar zal zaterdag tegen Papendrecht ongetwijfeld reserves inbouwen. Het programma voor het paasweekend:

Zaterdag
HB: Oranje Wit – ASWH
2D: Spirit – Wieldrecht
3C: SC Amstelwijck – Papendrecht, GSC/ODS – Peursum, ZBC’97 – DFC, Groot – Ammers – EBOH
4C: Raptim – Dubbeldam
4C: OMC – Beek Vooruit (17.00 uur)
5B: RSV – SC Emma (17.00 uur)

Maandag
3C: SC Amstelwijck – ZBC’97
3B: RCD – RKTVV, SSW – Waspik
4C: Blauw Wit’81 – Dubbeldam