UTRECHT-FC Dordrecht is in het eerste uitduel van het seizoen tegen een puntendeling aangelopen. In stadion De Galgenwaard eindigde de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht maandagavond onbeslist in 1-1.
De Utrechtse debutant in de Jupiler League kwam al vroeg in de eerste doorgang op een 1-0 voorsprong.De vrijstaande Darren Rosheuvel verschalkte doelman Tim Coremans in de tiende minuut. Jafar Arias maakte tien minuten voor rust de Dordtse gelijkmaker en zo gingen beide teams met een 1-1 tussenstand de theepauze in.
In de tweede helft werden de Schapenkoppen sterker, echter zonder resultaat. In de slotfase leek FC Dordrecht alsnog met lege handen te komen staan. Een actie van verdediger Erol Alkan bezorgde de Utrechtse thuisclub een penalty. Sluitpost Tim Coremans echter werd de Dordtse held van de avond en stopte de elfmetertrap van Hamza Boukhari. Zo bleef FC Dordrecht op de been en behaalden de mannen van trainer Gérard de Nooijer de tweede remise op rij. Komende vrijdag ontvangt het nu op de twaalfde positie van de ranglijst staande FC Dordrecht het Leeuwardense SC Cambuur.