DORDRECHT – FC Dordrecht reist vrijdag af naar het zuiden des lands. In Sittard treffen de Dordtenaren het plaatselijke Fortuna. In Sittard wordt het de krachtmeting tussen de als negende geklasseerde thuisclub en de nummer 17 uit de Merwestad. (Foto: Michel Sterrenburg)

FC Dordrecht is na vier gespeelde duels nog immer overwinningloos. Derhalve is de formatie van trainer Gérard de Nooijer er op gebrand drie punten mee terug te nemen uit Limburg. Mawouna Amevor maakt zijn opwachting weer in de selectie na zijn schorsing van een wedstrijd. De verdediger moest maandagavond noodgedwongen het met 1-2 verloren thuisduel tegen NAC aan zich voorbij laten gaan.

Nieuwkomer bij FC Dordrecht is doelman Niv Antman (foto). De Israëlische sluitpost tekende eerder deze week een contract voor een seizoen bij de Dordtse Jupiler League club met een optie voor nog een volgend seizoen. De 24-jarige doelwachter is afkomstig van Hapoel Ironi Rishon LeZion FC. Eerder stond hij zes jaar onder de lat bij Hapoel Haifa.

Niv Antman komt uit een echte familie van doelmannen. Zo was vader Giora meerdere jaren de keeper van het nationale team van Israël en verdedigde hij de kleuren van Maccabi Haifa.Bovendien zijn broer Ofek en schoonzus Iris eveneens professionele keepers. Scheidsrechter Martens fluit vrijdagavond in Sittard om 20.00 uur voor de aftrap.