DORDRECHT-FC Dordrecht is het Jupiler League seizoen 2016/2017 gestart met een puntendeling. In het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk eindigde het duel tegen FC Oss vrijdagavond onbeslist in 1-1.
Nieuwkomer Erol Alkan zette in de vijftiende minuut van de eerste helft de Schapenkoppen op een 1-0 voorsprong. Helaas voor de mannen van de als hoofdtrainer in het betaald voetbal debuterende Gérard de Nooijer kwamen de gasten uit Oss tien minuten voor de theepauze terug in de wedstrijd. Boban Lazic gaf doelman Tim Coremans het nakjken met de 1-1.
In de tweede helft waren er kansen voor beide team maar gescoord werd er niet. Met een remise sloten de Schapenkoppen de ouverture van het nieuwe seizoen af.