DORDRECHT-FC Dordrecht is ook op de laatste speeldag van het kalenderjaar 2017 tegen een verliesbeurt aangelopen. Jong PSV was vrijdagavond aan de Krommedijk met 2-3 de winnende partij.
Vijf minuten na het beginsignaal van arbiter Teuben werd het Eindhovense beloftenteam in het zadel geholpen door Luivienno Statia die de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman Wolters in de touwen werkte: 0-1.
Driehonderd tellen later was Jong PSV opnieuw de juichende ploeg en schoot Lomwijk de 0-2 het Dordtse doel binnen na een goede steekbal.FC Dordrecht antwoordde vervolgens met twee goede acties van Andreais Calcan die een beter lot hadden verdiend.
In de tweede helft lukte het FC Dordrecht om wat meer aan voetballen toe te komen wat resulteerde in een knappe aansluitingstreffer van Calcan. Jong PSV, even wakker geschut door de goal van FC Dordrecht herpakte zich en een geslaagde actie van Van Malen betekende de 1-3 voorsprong voor de ploeg uit de Lichtstad.
Ondanks twee doelpunten achterstand gaf FC Dordrecht niet op, en was Lima de man die FC Dordrecht in de slotminuut op 2-3 bracht. Met een alles of niets offensief waar bij doelman Nick Wolters mee naar voren ging ter ondersteuning van de Dordtse armada lukte het de Krommedijkploeg niet er alsnog een remise uit te slepen. Met een 2-3 nederlaag, de vijfde verliesbeurt op rij en de zestiende positie in het algemeen klassement van de Jupiler League sloot FC Dordrecht het voetbaljaar 2017 jaar af. Een jaar waarin ter nauwe nood degradatie werd ontlopen en technisch manager Marco Boogers de Krommedijk na zestien dienstjaren onverwachts achter zich liet. Op 12 januari aanstaande hervat FC Dordrecht de competitie met een uitduel bij Jong FC Utrecht.