SITTARD-FC Dordrecht is het Jupiler League seizoen 2017/2018 in mineur begonnen. De Schapenkoppen gingen in Limburg op de eerste speeldag met 5-1 fors onderuit bij Fortuna Sittard.
Denis Mahmudov was in het begin van de wedstrijd nog wel dicht bij de Dordtse openingstreffer, maar het waren de Limburgers de even later via Lisandro Semedo wel doeltreffend waren.Fortuna zette door en tien minuten later passeerde Finn Stokkers doelman Renze Fij met de 2=0.
Na de kantwisseling waren het wederom de Limburgers die het duel dicteerden en met zijn tweede treffer van de avond zorgde Finn Stokkers voor de 3-0. Twee minuten later was het Feyenoord huurling Gustavo Hamer die de Krommedijkclub met de 3-1 terug in de wedstrijd bracht. Zestig tellen later was de marge echter weer drie treffers en tekende Vidigal voor het vierde Sittardse doelpunt. Diep in de extra speeltijd kreeg Sai van Wermerskerken nog de rode kaart en rondde Avkovksi vervolgens doeltreffend de rebound van een vrije trap af.
Voor FC Dordrecht was de 5-1 nederlaag een fikse kater na de succesvol verlopen oefenserie.Volgende week vrijdag krijgen de Dordtenaren de kans op revanche als Jong FC Utrecht de eerste opponent aan de Krommedijk zal zijn.