DORDRECHT-De ijshockeyers van ProClass Lions hebben in de inhaalrace tegen Hijs Hokij Den Haag geen loon naar werken gekregen. De tegenstander uit de Hofstad won zaterdagavond in de ijshal aan de Fanny Blankers Koenweg met 5-7.
Na de 0-1 tussenstand in de eerste periode sloeg Hijs in de tweede periode vier keer trefzeker toe. Kort voor het einde van speldeel twee deed ProClass Lions iets terug met de 1-5.
In de derde en laatste periode lukte het de Hagenaars om nog een zesde treffer te produceren en leek ProClass Lions de geklopte te ploeg te zijn. Echter de Dordtenaren kwamen terug tot 3-6. Nadat Hijs vervolgens de 3-7 scoorde leefde bij de Haagse opponent het idee dat ProClass de geslagen ploeg was. Niets was minder waar want de strijd op de Dordtse ijshockeyvloer was nog lang niet gestreden. De mannen van trainer Ray Gallagher wisten aan te haken tot 5-7. Daarna stokte de Dordtse doelpuntenproductie en mocht Hijs Hokij de 5-7 winst mee terug naar Den Haag. Voor de Dordtenaren zorgden Floris Veenhuizen (2x), Erik Brand, Sirio Barone en Davy van Turenhout voor de doelpunten.ProClass Lions zakte in de eerste divisie van de derde naar de vierde positie op de ranglijst.