DORDRECHT – De Dordtse atletiekvereniging Parthenon organiseert zaterdag 16 januari weer de cross in de Dordtse Merwelanden, onderdeel van het Nationaal Park De Biesbosch. Een parcours dat geheel op spikes te belopen is. Zoals bij veel crossen is er geen kleedgelegenheid en zijn er geen douches om de modder van het lijf te spoelen. De Merwelandencross staat open voor zowel recreatieve lopers als wedstrijdatleten. Met name de korte cross van ongeveer 4700 meter is voor recreanten een mooie gelegenheid om eens op iets anders te lopen dan asfalt.

De afstanden van de cross variëren van 1000 meter voor de jongste jeugd tot 7500 meter voor de jongens A, senioren en masters. Deelname is voor pupillen en C/D junioren gratis, voor A/B junioren, recreanten en andere wedstrijdlopers is het inschrijfgeld 4 euro. Tot 14 januari kan er ingeschreven worden via www.avparthenon.nl, daarna ter plaatse (in restaurant De Merwelanden) tot een half uur voor de start van de te lopen afstand.

De eerste cross begint om 11.00 uur, de laatste om 12.45 uur. Zie voor alle tijden en afstanden, aanrijroute en parkeergelegenheid www.avparthenon.nl Op de site is ook de flyer te downloaden.