DORDRECHT- Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft zondagmiddag het jeugdhonk voor deelnemers aan het project ”Alleen jij bepaalt wie je bent (AJB)” geopend.De minister kreeg hierbij assistentie van tophonkballer Raily Legito. De opening vond plaats op het terrein van FC Dordrecht, die als partner is verbonden aan AJB en deze ruimte ter beschikking stelde. Op deze wijze hebben jongeren van de deelnemende verenigingen uit Dordrecht een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Het officiële gedeelte vond plaats tijdens het afsluitende voetbaltoernooi van het seizoen 2015-2016. Bovendien waren er ook basketbal- en honkbaldeelnemers aanwezig die een mini-toernooi speelden met diverse onderdelen.
Met “Alleen jij bepaalt wie je bent” worden jongeren van 12 tot 18 jaar uit achterstandswijken van het praktijkonderwijs of van de basis- of kadergerichte leerweg van het VMBO hulp geboden bij het maken van de juiste keuzes.Daarnaast krijgen die jongeren steun op hun weg naar volwassenheid.
“Alleen jij bepaalt wie je bent” verlengt de veilige onderwijsomgeving buiten schooltijd middels de jongeren te stimuleren een teamsport te beoefenen onder professionele begeleiding binnen een sportvereniging. Daarbij wordt altijd voor ogen gehouden “ het realiseren van een positieve gedragsverandering”. Zie ook de website www.alleenjijbepaalt.nl.