DORDRECHT – Gastheer MNC kan terugkijken op een prima verlopen EJK. De Europese zwemtop bij de jeugd kwam een week lang tegen elkaar uit in het wedstrijdbad in de Sportboulevard. Sportief gezien kreeg de Dordtse club zelf niet waar het op hoopte, maar er werden wel wereldrecords en Europese records gezwommen in Dordrecht.

De belangrijkste troef van MNC was de 16-jarige Kim Busch. Ze drong zowel op de 50 meter vrije slag als op de 50 meter vlinderslag door tot de finale, maar wist, met name in die laatste discipline, net niet op het podium te belanden. Nederlands succes was er op de valreep nog wel: Kyle Stolk zwom zondagavond naar goud op de 200 meter vrije slag. Olivier van de Voort was één van de Nederlandse winnaars van een bronzen medaille (100 meter vlinderslag).