DORDRECHT – Funso Ojo ontbreekt morgenavond in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De aanvoerder van FC Dordrecht miste vanochtend de afsluiteinde training. De enkelblessure die Ojo woensdag opliep, was te ernstig om mee te trainen. Vermoedelijk is hij enkele weken uitgeschakeld. Ricky van Haaren geldt als belangrijkste kandidaat om Ojo te vervangen tegen Go Ahead. Jeffrey Fortes draagt de aanvoerdersband.

Trainer Ernie Brandts reist met zijn manschappen vol goede moed af naar Deventer. “We bouwen verder op het goede spel tegen PEC Zwolle. In de tweede helft hebben we geheerst tegen een ploeg die tegen Ajax de beker en de Super Cup heeft gewonnen. En tegen Sparta Praag had PEC moeten winnen. Dat geeft wel aan hoe goede we vorige week hebben gevoetbald. Er zit ook een stijgende lijn in. Na  de nederlaag (1-2 in de slotseconde, red) konden we door de grond zakken, maar een positief gevoel overheerst, vanwege het goede voetbal van ons.”

Met Go Ahead treft Dordrecht een opponent die evenals de formatie van Brandts geldt als ploeg die mogelijk tegen degradatie moet vechten. Maar de voormalige international spreekt niet van een zes-punten-wedstrijd. “Nee, daar is het veel te vroeg in het seizoen voor.  We rekenen niet, maar zijn nu alleen bezig met het maximale uit de ploeg te halen en stabiel te presteren. Go Ahead vind ik een goede ploeg, met Marnix Kolder op het middenveld als belangrijke speler.”

Het duel in Deventer begint om 20.45 uur en staat onder leiding van arbiter Braamhaar.