ZWIJNDRECHT – Deze zomer is vrijwel alle infrastructuur van Sportcomplex Develstein in Zwijndrecht vervangen. Het vernieuwde complex van sportverenigingen sv Conventus en CKV Albatros wordt zaterdag 23 september om 10.00 uur officieel door de wethouder geopend. (Foto: Linda Dijk/sv Conventus)

Sportcomplex Develstein is sterk onder handen genomen. Zo zijn alle kunstgras korfbalvelden en het asfalt handbalveld vervangen, zijn er nieuwe materiaalhokken gebouwd, lichtmasten vervangen en veel andere verbeteringen doorgevoerd. Inmiddels zijn op alle velden de eerste thuiswedstrijden al gespeeld, maar met een groots openingsfeest wordt er op 23 september officieel bij stilgestaan. Tijdens dit feest is er een volledig thuisprogramma op de sportvelden en zijn er voor de jongsten twee springkussens. Daarnaast is Stichting JOGG deze dag vertegenwoordigd om naast het sporten ook het eten van fruit en het drinken van water te promoten.

Naast de hand- en korfbalsport is er tijdens deze dag ook aandacht voor de senioren. Het complex is uitgebreid met drie jeu de boulesbanen. Voor iedereen die de hand- en korfbalsporten willen leren kennen is deze dag een ideale kennismaking.