DORDRECHT-Oranje Wit deelde in de zaterdag eerste klasse C een ferme tik uit aan koploper Kloetinge. Op sportcomplex Stadspolders bleven de Dordtenaren de Zeeuwse titelfavoriet met 3-2 de baas. Djiego Biekman tekende in de eerste helft voor de 1-0. Een beauty van Sanzio Dieterich na rust was goed voor de 2-0. Het aangeslagen Kloetinge herpakte zich en waren de Bonte en van Tiggele trefzeker. Kort voor tijd was het Sanzio Dieterich die vanaf de penaltystip de winnende 3-2 voor Oranje Wit op zijn naam schreef.
VVGZ ging in deze afdeling hard onderuit bij runner up Rijsoord: 5-0. Bovendien kreeg Mark Zwang van de Zwijndrechte club een rode kaart.
Komende zaterdag op de laatste reguliere speelronde van de competitie valt de beslissing wie er kampioen gaat worden. De nieuw klassementsaanvoerder Rijsoord heeft met 48 punten de beste kansen op de titel, gevolgd door Kloetinge (46 punten), WNC ( 46 punten) en Oranje Wit ( 45 punten).
In de strijd om de derde en laatste periode weet Oranje Wit zich als tweede gerangschikt met drie punten achterstand op FC Oude Maas