DORDRECHT – “Oranje Wit eindigt volgend seizoen bij de eerste vijf in de eerste klasse .” Die stellige bewering deed trainer Pippy Pruymboom vanmiddag (zaterdag) aan de Middelweg, nadat de hoogst spelende Dordtse vereniging regiogenoot ASWH met een 1-0 nederlaag had opgezadeld.

Een week geleden viel het doek voor Oranje Wit, dat na één seizoen degradeert naar de eerste klasse. “De hoofdklasse is iets te hoog gegrepen geweest voor ons”, oordeelde Pruymboom. “Het was een seizoen van net niet. Er zijn vijf ploegen die elkaar onderin niet veel ontliepen. Wanneer alles mee had gezeten, zouden we vijfde van onderen kunnen worden. Maar de laatste plaats bedriegt niet. Op cruciale momenten ging het verkeerd. We zijn onderweg spelers verloren en hebben te veel moeite gehad om te scoren. Nee, het bestuur kijkt mij niet aan op de degradatie. Dat zou ook niet terecht zijn.”

Pruymboom blijft gewoon aan als hoofdtrainer bij een formatie waarvan de contouren voor volgend seizoen al duidelijk zijn. Tegen ASWH liet Oranje Wit zien dat het met opgeheven hoofd afscheid wil nemen van de hoofdklasse. De Ambachters traden niet op oorlogssterkte aan, omdat ASWH maandag voor de districtsbeker tegen DOKO moet aantreden.
Maar met onder meer de Dordtenaren Ferry van Lare en Josiemar van de Werp beschikte trainer Michel Langerak over een formatie die winstkansen moest hebben. Maar Oranje Wit zegevierde terecht. In de eerste helft, toen de Dordtse degradant verzuimde het duel voortijdig te beslissen, scoorde Junior Calmera het enige doelpunt: 1-0.
Na de pauze was het meest opmerkelijke moment het uitvallen van aanvaller Hakan Tokul, die vermoedelijk zijn pols brak. Tokul werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.