ZWIJNDRECHT – De Paascross Hooge Nesse is drie jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte om hard te lopen in de natuur, de ontwikkeling van het natuurgebied de Hooge Nesse in Zwijndrecht en om geld in te zamelen voor de Roparun. Dit komt weer allemaal samen in de vierde editie die plaatsvindt op zaterdag 15 april. Er is een leuk programma voor iedereen.

Er wordt om 10.00 uur gestart in het Speelbos op de Hooge Nesse met eieren zoeken voor de allerkleinsten. De kinderen kunnen ook nog op de foto met de Toppie-mascotte. Voor de kinderen uit groep 3 tot en met 8 is er om 10.30 uur een kidsrun. De kinderen kunnen kiezen tussen een afstand van 600 en 900 meter. De route voor de cross (4 of 8 kilometer) is gewijzigd en zal dit jaar zowel over de Veerplaat als over de Hooge Nesse gaan. De start hiervan is om 11.15 uur. Voor elke deelnemer is er een medaille. Daarnaast wordt er een canicross georganiseerd op de Veerplaat: rennen samen met je hond. De kinderen gaan van start vanaf 13.00 uur, volwassenen vanaf 14.15 uur. Ook zal er vanaf 13.00 uur een barbecue zijn voor iedereen.

Sterk Staaltje

De opbrengt komt ten goede aan de Roparun en wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, de Toppie sportcoaches Hooge Nesse en Roparunteam 262 Sterk Staaltje. Voor inschrijven ga naar http://paascross2017.fikket.com en voor meer informatie naar facebook.com/hoogenesse.