PAPENDRECHT – De KNLTB Voorjaarscompetitie gaat vanaf 6 april weer van start. Meer dan 28.000 ploegen van verschillende tennisverenigingen door heel Nederland doen er aan mee. Tennisvereniging TOP Papendrecht is vertegenwoordigd met meer dan 63 competitieteams. Het Heren 1 tennisteam komt uit op het hoogste herentennispodium in Nederland op de zondag, de landelijke eredivisie. Het team strijdt komend seizoen voor het eerst voor de landstitel.

De mannen van Vertom TOP Heren 1, vorig jaar op kampioen geworden in de hoofdklasse, hebben zich dit jaar weten te versterken met oud-grandslamwinnaar bij het juniorendubbelspel Jannick Lupescu. De komst van coach Lennert Kaptein, hoofdtrainer bij Tennis Academy Drechtsteden en Jerry Visser, teammanager van Vertom Heren 1 en werkzaam bij Tenniscentrum Papendrecht, zorgen voor een verdere professionalisering van het team. Afgelopen winter heeft het team hard getraind om klaargestoomd te worden voor de sterke competitie. Daarin speelt onder meer Sjeng Schalken, voor het Eindhovense ELTV. Er wordt drie keer thuis gespeeld, op 12 april, 26 april en 17 mei. De andere keren speelt het team uit bij andere verenigingen: op 6 april, 19 april, 10 mei en 31 mei.

Tijdens de eerste thuiswedstrijd op 12 april worden om 11.45 uur drie nieuwe Prestige gravelbanen geopend, nog een positieve ontwikkeling voor een bloeiende vereniging, waar recreatie en prestatie hand in hand gaan. De wedstrijden starten om 12.00 uur aan de Parkweg 5.

 

Op de foto: Het Heren 1 team, bestaande uit (van links naar rechts en boven naar beneden) coach Lennert Kaptein en spelers Rens in ’t Veld, Glenn Smits, Wesley Visser, Bojan Brkic, Rutger Meijer, Wouter Standaart en Jannick Lupescu. Teammanager Jerry Visser ontbreekt. (Foto: Simon Verveer)