DORDRECHT – “Helemaal top! Gigantisch! Fantastisch!” Initiatiefnemer Giuliano Soerdjbalie komt superlatieven tekort als hij terugkijkt op het eerste Straatvoetbal Kampioenschap Dordrecht, dat woensdag plaatsvond op het Energieplein.

Giuliano speelde zelf als ventje mee met straatvoetbaltoernooien in Amsterdam. Toen hij in Dordrecht kwam wonen en op een middag over het plein bij het Energiehuis liep, kwam het plan opborrelen voor een Dordtse varianten. Die plannen vielen in goede aarde bij Dordt Sport, het jongerenwerk van R-Newt, Bibelot/Brandstof en verschillende sponsoren. En vooral ook bij de scholieren uit de groepen 7 en 8 van Dordtse basisscholen. Met zestien jongens- en vier meidenteams zat de eerste editie van het toernooi meteen vol. Guiliano: “Er deden tweehonderd kinderen mee. Met alle begeleiding en publiek erbij was het plein gezellig vol.”

Kampioen

Onder prima weersomstandigheden voetbalde het jongensteam van IBS Ikra naar de eerste plaats. Met de 2-0 winst op het team van De Regenboog in de finale pakte het team niet alleen de eerste Dordtse straatvoetbaltitel, maar verdiende het ook kaartjes voor een wedstrijd van FC Dordrecht. De verliezend finalisten kregen kaartjes voor een film bij Kinepolis. Derde bij de jongens werd de Julianaschool. Bij de meiden werd het team van de J.F. Kennedyschool straatvoetbalkampioen. De Bever werd tweede en de derde plaats was voor De Regenboog.

Vervolg

Giuliano is erg blij met het verloop van het toernooi en gaat, samen met de andere partijen, nadenken over editie twee. “Ik heb er veel van geleerd en zie ook nog wel wat verbeterpunten. Maar er komt zeker een vervolg!”