DORDRECHT – In de tennishal Schenkeldijk is een nieuwe tennisvloer aangelegd en de kantine heeft een ware metamorfose ondergaan. Reden voor een feestelijke heropening. Samen met oud-prof Jacco Eltingh werd een programma voor de sportieve feestje. (Foto’s: Thymen Stolk)

Hij gaf samen met de trainers van Dash’35 en CC clinics op de nieuwe speelvloer, verrichte de openingshandeling en speelde een demo-wedstrijd met een aantal regionale topspelers. Die kunststof vloer, overigens eenzelfde als waarop de Australian Open wordt gespeeld, vervangt de tapijtvloer, waarop sinds de opening van de hal in 1978 werd gespeeld. Ook de kantine werd rigoureus aangepakt en van een nieuwe look voorzien.

Stichting

Het beheer van de tennishal valt onder een zelfstandige stichting die is opgericht in 1978 door de tennisverenigingen CC en Dash’35. Op de vier banen vinden wintercompetities plaats, seizoensverhuur, trainingen van beide verenigingen, wordt getennist door St. Ouderen Sport en is er jaarlijks een kersttoernooi. Op zaterdagochtend is er regionale training voor de jeugd. In de overige uren vindt vrije verhuur plaats.

Heropening tennishal Schenkeldijk Dordrecht2