HAARLEM-Het zit de in onze regio bekende honkbalinternationals Rob Cordemans en Kevin Heijstek dit seizoen niet mee. Beide werpers, uitkomend voor L&D Amsterdam Pirates zitten namelijk in de lappenmand.
Voormalig Mampey The Hawks jeugdspeler Cordemans heeft door een schouderblessure dit seizoen nog geen enkele wedstrijd op de heuvel gestaan, terwijl clubgenoot Heijstek vorige maand geblesseerd raakte tijdens de finale van de European Champions Cup in Italië. Door hun blessures komen beide spelers dan ook niet in actie tijdens de Honkbal Week Haarlem die deze dagen in de Spaarnestad wordt gespeeld.
Waar Zwijndrechternaar Kevin Heijstek de rest van het seizoen noodgedwongen aan zich voorbij moet laten gaan,daarentegen behoudt Cordemans nog de hoop op een terugkeer.”Ik richt me nu op de Holland Series en het EK voor landenteams dat later dit jaar in Hoofddorp plaatsvindt. Ik voel dat ik op de goede weg ben”, laat de 41 jarige topwerper weten.
Hoewel hij nu niet als actief speler op het tweejaarlijkse Haarlemse honkbalevenement te bewonderen valt is Cordemans wel degelijk betrokken bij Oranje. Hij is toegevoegd aan de pitchersstaf.
Onder toeziend oog van Cordemans in de dug out presteert het Nederlands team uitskend in Haarlem. Na in het voorbije weekend reeds te hebben gewonnen van Curaçao en Chinese Taipei werden dinsdag en woensdag Japan en Australië geklopt met respectievelijk 7-3 en 7-2. Uitblinker in de strijd tegen de Aussies was ex Mampaey The Hawks speler Kevin Moesquit. De tweede honkman liet 2x een honkslag en 1x een twee honkslag noteren terwijl hij ook verdedigend uitstekend uit de verf kwam.
Poulewinnaar Nederland neemt het vandaag opnieuw op tegen Australië. De winnaar van dit duel strijdt vervolgens een dag later met Japan of Chinese Taipei voor een plaats in de finale.