DORDRECHT – Voor de zesde keer wordt op zaterdag 17 juni de Ven2Cops-proloog gereden. Een (fiets)pelotonstocht van 100 kilometer voor honderd deelnemers. Wie mee wil fietsen kan zich nog inschrijven.

De tocht start om 10.00 uur bij sportschool Capital Sports aan de Eemstein 1-a in Zwijndrecht en wordt begeleid door motorrijders en verkeersregelaars, EHBO’ers, een reparatie- bezemwagen en nostalgische politievoertuigen van de Historische Collectie Politie-eenheid Rotterdam. De toertocht wordt door leden van team Ven2Cops georganiseerd met de intentie om voor ‘het goede doel’ zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen. Team Ven2Cops bestaat vooral uit politiemensen van de politie-eenheid Rotterdam
Mede dankzij hoofdsponsor Peinemann BV Lifting Solutions en diverse bedrijven (sponsoren) uit de regio is er al een mooi bedrag bij elkaar gespaard. Met het ingezamelde geld worden dit jaar drie goede doelen gesponsord: Ride4Kids / Pyreneeën-challenge (kinderen met een (energie)stofwisselingsziekte), Stichting T.I.K. (Theater In Kinderhuizen) en Stichting Overleven met Alvleesklierkanker/support Casper. De Ven2Cops-proloog is nog steeds op zoek naar sponsoren en/of donateurs. Wie 17 juni mee wil fietsen kan zich inschrijven op: www.ven2cops-proloog.nl.

Ven2Cops neemt dit jaar wederom deel aan de Ride4Kids/Pyreneeën-challenge. Oud-profwielrenner en Nederlands kampioen Maarten den Bakker is ambassadeur van team ven2Cops en neemt ieder jaar deel aan deze tocht. Van 13 tot en met 15 september gaat team Ven2Cops tijdens de Pyreneeën-challenge weer de sportieve, persoonlijke uitdaging aan, hardlopend of de fiets, over legendarische bergen in de Frans Pyreneeën met namen als Col du Tourmalet, Col d’ Aubisque, Col du Soulor, Col de Spandelles, Hautacam en Col de Couraduque. Team Ven2Cops en de Ven2Cops-proloog hanteren een 100 procent anti-strijkstokbeleid. Een deelnemer van de Ven2Cops moet zelf zorgen voor het minimale bedrag van 750 euro, vakantie/verlofdagen, de verblijfkosten en het eten en drinken in Frankrijk.