VOLENDAM-Een door blessures en schorsingen getroffen FC Dordrecht heeft een zwaar bevochten en tevens verdiende puntendeling behaald tegen FC Volendam. In het Kras Stadion eindige vrijdagavond het uitduel bij de Noord Hollandse nummer vier van de Jupiler League ranglijst onbeslist in 1-1.
Ook in het Palingdorp bewees doelman Tim Coremans opnieuw zijn talenten. Tot kort voor de theepauze hield hij middels enkele fraaie reddingen zijn doel schoon, tot hij zich gewonnen moest geven bij een inzet van Jack Tuyp.
FC Dordrecht dat in Volendam hard werkte zag de inspanningen na de kantwisseling beloond worden met als middelpunt Joey Fabrice Thomas die de Dordtse 1-1 op zijn naam zette. Na de verdiende Dordtse gelijkmaker was het nog wel alle zeilen bijzetten voor de Schapenkoppen, maar de jonge brigade van trainer Gérard de Nooijer bleef op de been en nam het verdiende punt meet terug naar de Merwestad. Bij de Krommedijkclub startte de jeugdige Melvin Kingsale in de basis, terwijl Marijn Wijkhuijs als invaller mocht debuteren.FC Dordrecht liep door het resultaat van vandaag één punt uit op hekkensluiter Achilles’29. De Groesbeekers verloren met 0-3 van Cambuur.