DORDRECHT-FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdienstelijk punt gepakt tegen Heerenveen. Aan de Krommedijk eindigde de thuisontmoeting met de Friese nummer zeven van de ranglijst onbeslist in 0-0.
De Dordtenaren waren totaal niet onder de indruk van de Friezen en bleven ondanks enkele mogelijkheden voor Heerenveen in de eerste doorgang gemakkelijk op de been.Met een 0-0 tussenstand gingen beide teams de theepauze in.
Direct na de start van deel twee moest FC Dordrecht doelman Filip Kurto met een blessure naar de kant. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Robbert te Loeke.Heerenveen was vervolgens dicht bij een treffer, maar Joost van Aken had zijn vizier echter niet op scherp staan.FC Dordrecht was via Joris van Overeem en de debuterende Fernando Lewis nog kansrijk maar helaas faalde het Dordtse duo in de afronding.
Door de remisie tegen Heerenveen bedraagt het verschil tussen hekkensluiter FC Dordrecht en de nummer voorlaatst van de eredivisie NAC Breda nog maar drie punten. De Bredanaren komen dit weeekend pas in actie.