DORDRECHT – De atletiekhal van Fortius in Dordrecht was zaterdag voor de zestiende keer het decor voor de Regio Indoor voor junioren, senioren en masters. Bij de masters sneuvelden liefst vier Nederlandse records.

Eén van die records was voor de uit de Parthenon-gelederen voortkomende Fortius-atleet Ko Florusse. Hij verbrak in 7,31 seconden het Nederlands record M65 op de 50 meter. In de categorie M60 slaagde Ruud Wieles van Typhoon erin om het Nederlands record op de 50 meter te verbeteren naar 6,97. Tilly Jacobs (V60) van AV ’34 lukte het zelfs om twee Nederlandse records op haar naam te schrijven. Zij liep de 50 meter in 7,82 en de 60 meter in 9,05.  Ruben van Ameijden verbeterde het clubrecord indoor kogelstoten M35 van Fortius met 2 centimeter naar 13,40 meter. Het oude record stond al op zijn naam.

Junioren

Niet alleen bij de masters werd goed gepresteerd. Ook een aantal jongere atleten van Fortius ging tevreden naar huis. Zo scoorde junior B Ivar de Koning (op de foto startend op de 60 meter horden) drie persoonlijke records. Miranda van Dijk won de 60 meter horden bij de meisjes B in een mooie tijd van 9,65. Quinten van der Elst wist op de sprinttweekamp knap vijfde te worden van de twintig deelnemende jongens C. Duane van Dijkhuizen won met een hoogte van 3,80 meter met overmacht het polsstokhoogspringen bij de jongens C.  Finn Joosten werd bij het kogelstoten eerste bij de jongens B met 10,15 meter.