DORDRECHT-FC Dordrecht is tegen de zesde nederlaag van het seizoen aangelopen. De Dordtenaren verloren vrijdagavond het thuisduel tegen Almere City FC met 1-4.
Al na vijf minuten spelen kwam Almere op 0-1 nadat Arica trefzeker was. Zes minuten later was daar reeds het antwoord van de Krommedijkclub en bracht Joris Kramer beide teams in evenwicht. Lang duurde de Dordtse vreugde echter niet. Zestig tellen later was het Overtoom die de gasten Flevoland op een 1-2 voorsprong zette.
Met in de tweede helft nog een kwartier te gaan kwam FC Dordrecht met tien man te staan nadat Mawouna Amervoor na een directe rode kaart voortijdig mocht douchen. Nog geen minuut was Amervor vertrokken of Almere verhoogde de tussenstand naar 1-3. Braken was de gevierde man aan Almerense zijde. Het duel was hierna gespeeld maar dat weerhield Almere niet om nog een laatste doelpunt te produceren.Ahannach tekende voor de 1-4 eindstand. Bij FC Dordrecht startte debutant Rodney Klooster in de basisopstelling terwijl in de tweede helft ook Nick Hak mocht debuteren in de Dordtse hoofdmacht. Ondanks de nederlaag blijft de equipe van trainer de Nooijer als zeventiende gerangschikt in de Jupiler League.