DORDRECHT – In het amateurvoetbal beleefde het Dordtse kwartet derdeklassers een zwarte zaterdag. De vier vertegenwoordigers uit Dordrecht verloren allemaal.

Het hooggeplaatste GSC/ODS boog in de Alblasserwaard voor Groot-Ammers met 2-1. SC Amstelwijck leed in de jacht op een nacompetitieticket een pijnlijke 0-4 nederlaag tegen concurrent Groote Lindt. EBOH faalde op eigen veld tegen Herovina: 1-3. DFC lijkt hard op weg naar de tweede achtereenvolgende afzink. De nieuwe hoofdtrainer Ab van Wijk zag zijn manschappen in Giessenburg met 4-0 in het stof bijten tegen Peursum.

Oranje Wit is hard op weg om de weinig benijdenswaardige status van eerste Dordtse degradant in te nemen. De hekkensluiter in de hoofdklasse B kreeg een Hoornaar een stevige 4-0 nederlaag aangesmeerd door Stedoco, waar Dordtenaar Virgil Breetveld de scepter zwaait. Tot een kwartier voor tijd mocht Oranje Wit nog enige hoop koesteren op een punt met een 1-0 achterstand, maar in de slotfase incasseerde het nog drie tegendoelpunten.

Twee zaterdagclubs onttrokken zich aan de Dordtse malaise. Wieldrecht triomfeerde met 0-2 bij NSVV, de tweede driepunter op rij. De Smitswegclub sloeg in de slotminuten toe. Pas in de 89e minuut opende Rick van Gogh de score, in blessuretijd stelde Luuk van den Berg de zege veilig. Wieldrecht hoeft zich voorlopig geen zorgen meer te maken over degradatieperikelen en kan wellicht in de strijd om de derde periodetitel, waarin het zes punten heeft verzameld uit twee duels, een rol gaan spelen.
Vierdeklasser Dubbeldam bleef SVS’65 aan de Schenkeldijk de baas: 3-0. Het team van Paul van Oosten lonkt naar een (vervangende) periodetitel.