Actueel

reageer als eerstvr 9 feb 2018

ABN AMRO sluit kantoor in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Wegens teruglopend klantbezoek sluit ABN AMRO op 13 april zijn kantoor aan de Stationsweg in Zwijndrecht. De bank heeft de intentie om er een geldautomaat voor opnamen en stortingen, en een sealbagautomaat achter te laten. Klanten van het kantoor Zwijndrecht worden binnenkort ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op een ander kantoor, zoals aan de Stationsweg 2 in Dordrecht.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: “Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken.’

Het bezoek aan de bankkantoren loopt de laatste jaren steeds sneller terug. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar één keer per jaar op een kantoor. De medewerkers van het kantoor in Zwijndrecht zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO-kantoren in de buurt. De huur van het kantoorpand wordt opgezegd.

 

Geef een reactie