Actueel

reageer als eerstza 7 apr 2018

Ammanschool krijgt dansinstructie van Dordtse Kinderen voor Kinderen-zangeres

DORDRECHT – De leerlingen van de Dordtse Ammanschool zijn optimaal voorbereid op de opening van de Koningsspelen. Niemand minder dan Dewi, één van de solisten van het Kinderen voor Kinderen-koor, kwam vrijdag naar de school aan de Meidoornlaan om een dansinstructie te geven bij ‘Fitlala’, het officiële Koningsdaglied van dit jaar. (Foto’s: Thymen Stolk)

De 10-jarige Dewi uit Dordrecht zit nu twee jaar bij het bekendste kinderkoor van Nederland. In het Koningsdagliedje van vorig jaar, ‘Okido’, had ze een solostukje en had ze de eer om op te treden voor het Koningspaar. Ook in ‘Fitlala’ is Dewi weer prominent aanwezig. De Ammanschool kreeg vrijdag dus een echte ster op bezoek. Leerkracht Laura Ruttman van groep 7/8 had Dewi, die een vriendinnetje van haar dochter is, uitgenodigd. “Voor onze leerlingen was het natuurlijk hoog bezoek”, zegt ze. “De onder- en bovenbouw hebben apart een dansinstructie van Dewi gekregen en konden daarna vragen aan haar stellen.”

Koningsspelen

De Ammanschool is een basisschool voor leerlingen met taal- en spraakproblemen en slechthorende kinderen. “Op dit moment zitten er weinig slechthorende kinderen op onze school, maar vrijwel alle kinderen hier zijn wel visueel ingesteld”, zegt Ruttman. Dat dansje bij de ‘Fitlala’ zit er dus, zeker na de instructie van Dewi, goed in bij de leerlingen van de Ammanschool. Ze laten het als start van de Koningsspelen, dit jaar op vrijdagochtend 20 april, zien. Na het zingen beginnen de sport- en spelactiviteiten die dag op het sportcomplex van korfbalclub Sporting Delta.

 

De clip van ‘Fitlala’:

 

Geef een reactie