Actueel

reageer als eerstwo 26 feb 2020

Digispreekuur in Speeltuin Stadspolders

DORDRECHT – Speeltuin Stadspolders is een plek die niet alleen aantrekkelijk hoeft te zijn voor de allerkleinsten in de wijk: de laatste tijd groeit de speeltuin langzaam uit tot een centrum waar voor iedere inwoner uit de wijk relevante en leuke activiteiten plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld bingo, hatha yoga, seniorengym en koffie met- middagen. Er wordt met ingang van heden nog een activiteit aan toegevoegd: een digispreekuur, een inloopspreekuur waar je terechtkunt met al je vragen over gebruik van telefoon, laptop of tablet. (Foto’s: Thymen Stolk)

Drijvende krachten achter dit spreekuur zijn Viona Versluis, van Bibliotheek AanZet, en Tineke Hoffman, voorzitter van Speeltuin Stadspolders. Tineke: “De speeltuin groeit steeds meer uit tot een plek waar activiteiten aangeboden worden voor alle leeftijden. We proberen ook steeds te blijven ontwikkelen en er is ook samenwerking gezocht met andere partijen. Zoals de bibliotheek.”

De bibliotheek is steeds meer bezig om de activiteiten die er worden ontplooid ook aan te bieden in de wijken. Viona: “Dat doen we om de inwoners van de wijk nog beter te kunnen bedienen. Ook wij zoeken daarvoor de samenwerking op met andere partijen. Zo zijn we betrokken bij voorleesactiviteiten die op verschillende plekken worden gehouden, en bij de ‘koffie met- activiteiten’, waarbij bezoekers tijdens een kop koffie iemand ontmoeten die iets bijzonders te vertellen heeft.”

Derde dinsdagmiddag van de maand
Het aanbieden van digitale hulp is voortgevloeid uit deze samenwerking. Tineke: “Al die elektronica is een aanwinst op het dagelijks leven, maar in de praktijk gebeurt het regelmatig dat de vooral wat oudere gebruiker ermee vastloopt en veel functionaliteiten niet gebruikt. Dat is natuurlijk jammer, en wij staan de mensen daar graag in bij.” De vragen waarmee je op het spreekuur terechtkan, zijn heel divers. Hoe je bijvoorbeeld foto’s verstuurt via mail of Whatsapp, of hoe dat internetbankieren nou eigenlijk gaat. Hoe kan je berichtjes wissen, of je voicemail instellen? Hoe gebruik je die handige agenda op je telefoon of tablet? Je kunt het zo gek niet bedenken of we kunnen er wel wat mee. We proberen zo goed mogelijk antwoord te geven op alle vragen, en als we het echt niet weten, dan weten we wel een plek waar we het antwoord alsnog kunnen halen.” Iedere derde dinsdagmiddag van de maand gaan de deuren bij de speeltuin open voor mensen met digitale vragen, van twee tot drie uur. Tineke: “Op de overige dinsdagen zijn de koffie met-middagen. Ook dan is iedereen welkom uiteraard.”

De datums waarop de inloopspreekuren plaatsvinden zijn: 17 maart, 21 april, 19 mei. Kijk voor een volledige weergave van de agenda op de website van Speeltuin Stadspolders: www.speeltuinstadspolders.nl.

Geef een reactie