Actueel

reageer als eerstdi 13 feb 2018

Dordt houdt voorjaarsschoonmaak

DORDRECHT – De week van 24 tot en met 30 maart staat in het teken van Dordt Schoon. Dordtenaren steken dan hun handen uit de mouwen om samen de stad te ontdoen van zwerfvuil. Iedereen kan meedoen aan deze jaarlijks terugkerende actie. (Foto: Jeroen Niemeijer)

Het voorjaar staat voor de deur, hét moment om een grote schoonmaak te houden. Dat is dan ook precies wat er gaat gebeuren tijdens Dordt Schoon. Samen een uurtje aanpakken in de straat, op het schoolplein of op het sportveld levert al een schonere leefomgeving én beter contact met je buren op. Net als voorgaande edities start Dordt Schoon op de Landelijke Opschoondag, dit jaar zaterdag 24 maart.

Meedoen

Jong en oud, sportvereniging en wijkcentrum, iedereen kan meedoen en hoe meer acties, hoe schoner de stad. De gemeente roept dan ook alle Dordtenaren op om een actie op te zetten en samen te gaan voor een schonere leefomgeving. Meedoen is eenvoudig: bedenk een actie, meld je actie aan via het aanmeldformulier op de website van Weizigt en haal gratis materialen op om het schoonmaken net wat gemakkelijker en leuker te maken. Op de Facebookpagina van Dordtse Doorpakkers vind je andere actievoerders en kun je je acties, foto’s en filmpjes delen. Verschillende Dordtenaren hebben hun schoonmaakactie al aangemeld.

Dordtse Doorpakkers

Niet alleen tijdens Dordt Schoon wordt de stad ontdaan van rondslingerend vuil. Het hele jaar door zijn er Dordtse Doorpakkers actief in de stad. Vanuit de campagne ‘’n Schone stad… je hebt het zelf in de hand’ worden zij ondersteund met tips, advies en gratis materialen.

Info en aanmelden: www.weizigt.nl/dordtse-doorpakkers.

 

 

 

 

Geef een reactie