Actueel

reageer als eerstvr 13 okt 2017

Dordtse fabrikant legt werk stil vanwege asbest

DORDRECHT – Eurogrit, waarvan de fabriek aan de Kilkade 30 in Dordrecht staat, blijkt straalgrit met asbestvezels te hebben geproduceerd en geleverd. Of het product ook schade voor omwonenden van de fabriek heeft opgeleverd is nog niet bekend. (Foto: Thymen Stolk)

Het grit van de Dordtse fabriek, dat 100 procent dochter is van Sibelco Europe, wordt vooral gebruikt door bedrijven om harde oppervlakten als metaal schoon te stralen van vuil, roest of verfresten. Ook particulieren hebben het grit gekocht om bijvoorbeeld hun schip schoon te stralen. Het bedrijf verzoekt alle consumenten die het product hebben aangeschaft, dit niet te gebruiken en contact op te nemen met hun helpdesk 0800-0220220.

Een medewerker van Tata Staal in IJmuiden ontdekte afgelopen weekend asbestdeeltjes tijdens het gebruik van Eurogrit en trok aan de bel. Woordvoerder van Eurogrit, Naud Bex: “Bij eigen onderzoek op ons terrein hebben we inderdaad deeltjes witte asbest aangetroffen. We hebben onze werkzaamheden direct stilgelegd en de vijftien medewerkers naar huis gestuurd. Het asbest hoort niet in ons grit te zitten. Of het alleen in de laatste partij zit of dat het al veel langer in de aan ons geleverde grondstoffen zitten, weten we op dit moment niet. We produceren al vele jaren Eurogrit.” Lees vandaag meer in Dordt Centraal.

Geef een reactie