Actueel

reageer als eerstdi 14 nov 2017

Druk weekend voor de Sint

REGIO – Nederland maakt zich op voor de komst van Sinterklaas. Komende zaterdag is het zover. De pakjesboot heeft een druk vaarschema. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De eerste stop is bij het Veerplein in Zwijndrecht. Daar worden de Sint en zijn Pieten rond 10.30 uur verwacht. Burgemeester Dominic Schrijer staat tussen het publiek op de kade bij Zomerlust om het gezelschap te verwelkomen. Zijn collega Wouter Kolff staat om 12.00 uur klaar bij de Kuipershaven in Dordrecht om ook daar het Spaanse bezoek te ontvangen. Marching band Willem van Oranje zorgt dat ze Sinterklaassfeer er goed in komt. Ondertussen is collega Schrijer dan naar Heerjansdam gereden om daar om 13.00 uur aan de Uilevlietsehaven bij de intocht te zijn.

Sinterklaashuis

Na dit drukke programma kunnen Sint en gevolg uit gaan rusten in het Sinterklaashuis in Dordrecht. Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan het sfeervol inrichten van zijn tijdelijke residentie. Die is dit jaar in gebouw Doelesteyn aan de Steegoversloot 38. Hier kunnen kinderen Sinterklaas bezoeken van 19 november tot en met 4 december.

Geef een reactie