Actueel

reageer als eerstdi 8 nov 2016

De Dubbel blij met ‘Rabo-aandeel’

DORDRECHT – In het kader van de campagne Aandeel In Elkaar kwamen er in september bij de Rabobank Drechtsteden 75 sponsoraanvragen binnen. De ledenraad maakte daaruit vorige week een selectie van 28 projecten. Eén van de gelukkigen is het bestuur van De Dubbel. De bijdrage van de bank is meer dan welkom bij het Dubbeldamse zwembad. Onlangs werd bekend dat het flink gerenoveerd gaat worden. De benodigde miljoenen komen van de gemeente, maar het zwembad moet zelf voor de ‘extra’s’ zorgen. (Foto: Said  Ismail)

Het ‘aandeel’ van de Rabobank Drechtsteden, ter waarde van 5.000 euro, gaat geïnvesteerd worden in een mooi opblaasfiguur voor in het buitenbad, vertelt voorzitter van de zwembadstichting Jaap van den Berg. “Het is bij deze actie van de Rabobank, waar wij overigens als sinds jaar en dag klant zijn, de bedoeling dat je een concreet doel noemt in je subsidieaanvraag. Het is niet bedoeld als een bijdrage om gaten in je begroting mee te vullen.”

Renovatie

In oktober werd bekend dat De Dubbel flink gerenoveerd gaat worden. Het Dordtse college van B&W vroeg de gemeenteraad om hiervoor 3,2 miljoen euro beschikbaar te stellen. Het zwembadbestuur gaat ondertussen op zoek naar geld om aanvullende investeringen te kunnen doen, onder meer in speelattributen in en om het water. De eerste 5.000 euro is dus binnen. Woensdag kregen Jaap van den Berg en penningmeester Kim Muntz de bijbehorende cheque uit handen van directievoorzitter van Rabobank Drechtsteden Piet Hoogendoorn.

2018

Het zwembad hoopt op nog meer bijdragen, maar de werving van sponsors is nu nog lastig, zegt Van den Berg. “Het schetsontwerp en het prijskaartje van de renovatie liggen nu bij de gemeenteraad. Waarschijnlijk wordt het pas ver in 2017 definitief en gaat de renovatie pas in 2018 van start. Als je nu aanklopt bij mogelijke sponsors, zeggen ze: ‘Kom nog maar eens terug in 2018.’ Het moet allemaal eerst wat concreter worden.” Het begin is er in ieder geval nu.

Reanimatiepop

Een andere ‘winnaar’ van een Aandeel was de EHBO-vereniging Zwijndrecht, die er een nieuwe reanimatiepop en een oefen-AED van kan aanschaffen. Stichting Rusland Kinderhulp Papendrecht kan een groep kansarme kinderen uit Wit-Rusland met hun leerkracht een paar weken naar Nederland laten komen voor een verwenvakantie.

Op de foto: Piet Hoogendoorn (Rabobank Drechtsteden) overhandigde de cheque woensdag aan bestuursleden Muntz en Van den Berg van Zwembad de Dubbel.

 

Geef een reactie