Actueel

reageer als eerstvr 18 jan 2019

Eerste BoekStart-rugzakjes uitgedeeld

DORDRECHT – Directeur van de Bibliotheek AanZet Ankie Kesseler reikte vrijdagmiddag de eerste BoekStart-rugzakjes uit. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Peter Heijkoop, een aantal kinderen, ouders en begeleiders van COKD in Bibliotheek Stadspolders. (Foto’s: Thymen Stolk)

Het leesbevorderingsprogramma BoekStart is speciaal in het leven geroepen om ouders en kinderen vanaf het vroegste begin van boeken te laten genieten. Voorlezen bevordert niet alleen de hechting tussen ouder en kind, maar het bouwt ook een leesroutine op. En met veelvuldig voorlezen help je een (taal)achterstand op latere leeftijd voorkomen. Hierin speelt de bibliotheek een belangrijke rol. Samen met de gemeente, verloskundigen, kraamzorg, consultatiebureau, kinderopvang en boekhandel moedigt zij ouders aan om samen met hun baby, vanaf circa drie maanden, boekjes te bekijken.

Pilot

BoekStart is een landelijk programma voor leesbevordering dat zich richt op de allerkleinste kinderen. Ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek (gratis tot 18 jaar), krijgen een koffertje met daarin boekjes en tips over voorlezen. De Bibliotheek AanZet heeft met subsidie van de gemeente een BoekStart-pilot voor kinderen van 2 tot 4 jaar op kunnen zetten. In het rugzakje zit natuurlijk een voorleesboekje, iets leuks voor het kind én voorleestips voor de ouders.

 

 

Geef een reactie