Actueel

reageer als eerstvr 9 feb 2018

Ellende rond sloopflats Patersweg

DORDRECHT – “Eind januari zijn de flat tegenover ons en de drie andere in zijstraten van de Patersweg ontruimd voor sloop. De ramen op de begane grond zijn dichtgezet, maar de portiekdeuren niet en ook is er nog elektriciteit, want regelmatig gaan de lampen ’s nachts in verschillende woningen aan. Er zijn vier containers afval uit de tuinen gehaald, maar inmiddels ligt het hier weer vol troep.” (Foto: Thymen Stolk). Aan het woord is André van de Graaf, bewoner van een koopappartement aan de Meindert Hobbemastraat. 

“Eerst hadden we te maken met de sloop van flats van fase 1 aan de Patersweg, waar nu de Bloei van Krispijn moet gaan komen. Voordat hier de moestuinen gerealiseerd werden, heeft het terrein langdurig braak gelegen. Vijf jaar geleden heeft woningbouwcorporatie Trivire de bewoners van de flats aan de Pieter de Hooch-, Johannes Vermeer- en Meindert Hobbemastraat (fase 2) uitverhuisd. Er kwamen tijdelijke bewoners die het imago van de buurt niet echt verbeterd hebben. Nu deze zijn vertrokken is het helemaal verschrikkelijk.”

Wijkagent Mike de Keizer bevestigt het beeld van bewoner André. “We hebben zorgen om de leefbaarheid in deze straten. Verschillende malen hebben we proces-verbaal opgemaakt tegen personen vanwege het ongeoorloofd betreden van de flats.” Bewoner André: “Je snapt niet dat ze ontruimen en dan de deuren niet aftimmeren. Nu schijnen er vleermuizen in de flats te zitten, waardoor het niet duidelijk is wanneer de sloop van de flats kan beginnen.” Volgens woordvoerder van Trivire, Daphne de Borst is het onderzoek naar vleermuizen afgerond. “Er zijn geen vleermuizen in de flats,”zegt ze. “Stedin moet nog apparatuur verwijderen waardoor we de portieken niet kunnen dichttimmeren.” Lees vandaag meer in Dordt Centraal.

 

 

Geef een reactie