Actueel

reageer als eerstzo 21 jul 2019

Extra afvaarten Waterbus naar Kinderdijk in de zomer

DORDRECHT – Al vanaf de start van de rechtstreekse verbinding van Waterbus naar Kinderdijk groeit jaarlijks het aantal reizigers. Met de toenemende belangstelling voor een bezoek aan Kinderdijk vanuit zowel Rotterdam als Dordrecht zet Waterbus daarom deze zomerperiode extra afvaarten in naar het werelderfgoed. (Archieffoto: Thymen Stolk)

In de periode van zaterdag 20 juli tot en met zondag 1 september vaart Waterbus met een tweede schip naar Kinderdijk. Door vaker te varen wordt de drukte van en naar Kinderdijk beter gereguleerd en hoeven reizigers minder lang te wachten. Deze extra afvaarten zijn in overleg met opdrachtgever Provincie Zuid-Holland tot stand gekomen. Het tochtje naar Kinderdijk duurt vanaf Dordrecht (Merwekade) dertig minuten zonder over te stappen. Nu is er om de twee uur een afvaart, maar in de zomervakantie om het uur.

Reizen aan boord van Waterbus kan met een OV-chipkaart of door het (contant) kopen van een ticket aan boord. Ook is het mogelijk om op www.waterbus.nl/tickets de Waterbus Kinderdijk Dagkaart te kopen.

 

Geef een reactie