Actueel

reageer als eerstza 13 jul 2019

Geschiedenis bij The Movies

DORDRECHT – Drie gebeurtenissen uit het verleden op uiteenlopende wijze verfilmd. Bij The Movies zijn Apollo 11, The Professor and The Madman en The Lion King te zien.

De Apollo 11-missie zet voor het eerst een mens op de maan. Vanwege de 50e verjaardag van “deze sprong voor de mensheid” is er een verbluffende documentaire gemaakt over deze missie. De hele wereld keek en leefde mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Honderden uren archieffilm, deels in prachtig 70mm kleur, en 11.000 uren audio-opnamens werden verwerkt tot een spectaculaire reconstructie van die gedenkwaardige dagen. Dagelijks te zien bij The Movies.

The Professor and The Madman is een biografische film over professor James Murray. Hij is een Britse taalkundige en geldt als de grondlegger van de Oxford English Dictionary. In het verzamelen van woorden en hun definities wordt hij in belangrijke mate geholpen door Dr. William Minor. Maar om zijn werk te erkennen is er een probleem, want Dr. Minor blijkt te leven in een kliniek voor gestoorde criminelen. Dagelijks te zien bij The Movies.

Tot slot draait vanaf woensdag 17 juli de film The Lion King. Één van de meest iconische (en succesvolle) Disney-producties. Welp Simba moet vluchten voor de machtsstrijd tussen zijn vader Leeuwenkoning Mufasa en diens jaloerse broer Scar. Jaren later keert Simba terug om het onrecht dat zijn vader is aangedaan recht te zetten. Na al vele film-, televisie- en musicalversies krijgt dit verhaal op zijn 25verjaardag een spectaculaire live-action filmversie.

Alle informatie en tijden zijn te vinden op www.themoviesdordrecht.nl.

Geef een reactie