Actueel

reageer als eerstvr 19 apr 2019

Dordt Centraal Filmpanel over Hellboy en Little

DORDRECHT – Het filmpanel van Dordt Centraal zag deze week twee nieuwe releases: de actiefilm Hellboy en de komedie Little. Beide wellicht soms wat voorspelbaar, maar zeker ook vermakelijk.

Té veel in té korte tijd. Zo zou je Hellboy kunnen omschrijven. Het lijkt wel of de regisseurs geen keuze konden maken. Humor, actie, paranormale gebeurtenissen, oude volksverhalen, horror… het zit er allemaal in, maar het raakt allemaal nét niet. Wie het hele concept Hellboy nog niet kent, krijgt de tijd bijna niet om er goed in te komen. Wie Hellboy van eerdere films kent, stoort zich misschien aan de veranderde cast ten opzichte van eerdere films. Het verhaal is leuk om naar te kijken, maar – zoals bij veel superheldenfilms – voorspelbaar. De wereld moet gered worden van een apocalyps; dit keer veroorzaakt door de boze heks Nimue (The Blood Queen). Londen is de uitverkoren stad om als slagveld te dienen. Door het aantal ledematen en organen, die op gruwelijke wijze in de rondte vliegen, zit er een strikte leeftijdsnorm aan de film verbonden. Zo nu en dan werkt de muziek in de film opzwepend en word je meegetrokken in die energie. Leuk vond ik de twee helpers van Hellboy: Alice & Daimio. Het einde van de film is op een vreemde manier ook naar tevredenheid, maar het lukt de makers niet om je nieuwsgierig te maken naar een tweede film – althans, bij mij in ieder geval niet. (Merin de Does)

Little gaat over een succesvolle maar gemene baas Jordan Sanders. Zij runt haar software- en app bedrijf genaamd JSI (Jordan Sanders Industries), waarbij ze de grote pestkop is. Aan het begin van de film zie je een 13-jarig meisje op school en hoe het komt dat Jordan van een lief meisje een gemene vrouw is geworden. Op een gegeven moment wordt Jordan wakker als een 13-jarige. Dit heeft te maken omdat een klein meisje, die zij tegen het lijf loopt, het niet pikt dat ze zo gemeen is en wenst dat zij weer klein is. Met de hulp van haar assistent April probeert Jordan het meisje te vinden die voor de magie heeft gezorgd en of deze spreuk teruggedraaid kan worden. Hoewel het verhaal voor zich spreekt en er momenten zijn die je al ziet aankomen, is het een vermakelijke film. Het verhaal doet me denken aan 13 going on 30 en 17 again. Little is geslaagd en een bezoek zeker waard. (Renate van Boxel)

Wekelijks een recensie van de nieuwste filmrelease(s). Bioscoop Kinepolis maakt het mogelijk door het Dordt Centraal Filmpanel uit te nodigen voor de (voor)premières.

Geef een reactie